0 513 visningar

3 svar

Vad är denna vackra lila / rödvioletta svamp?

Gotsam

1 jan 2022 kl. 13:02

Gott nytt år!

Jag tittar på bilder från året som gått och undrar vad detta är för vacker svamp som min hustru fotograferade i september.

Svampen hittades vid foten av en tall i blandskog i Västra Götaland. Relativt torr mark. Samtliga fruktkroppar på bilderna växte inom en meter från varandra så jag antar att det är samma art och individ. Den största fruktkroppen var ca 5 cm i diameter och ungefär lika hög.

Är det Laccaria amesthynia??

0

Gotsam

1 jan 2022 kl. 13:05

Bilder

1

C-J

1 jan 2022 kl. 14:24

Ja, ametistskivling.

0

Gotsam

3 jan 2022 kl. 10:18

Tack för svaret

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?