0 346 visningar

1 svar

Dekorativ svamp och några som är på väg att ge upp

Anders K

18 nov 2022 kl. 17:41

På en gammal ekstubbe i Stockholmstrakten växte dessa.. de vackert veckade bryter väl ner cellulosan så småningm och täcker en stor del av stubben på snittytan och där brken fallit av. en mycket vanlig svamp på ekestubbarna men dessa var ovanligt kraftigt utvecklade. Något namn?
De små slokande - kan de vara slöjskivlingar?

1

bra svar

Joachim Krumlinde

18 nov 2022 kl. 21:59

Du har dels svartöra, dels några bläcksvampar, av vilka det finns många arter.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.com, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?