Jag har aldrig haft några problem att torka trattisar inomhus.
Låt dem torka några timmar innan du rensar dem. Bred ut dem glest på t.ex. ett lakan på ett bord. Flytta runt dem lite då och då. Brukar ta 2-4 dagar.
(Blir naturligtvis opraktiskt eller kräver ett väldigt stort bord om man har stora mängder)
Om dina trattkantareller blir svarta vid torkning beror det på att förruttnelseprocessen har tagit över! Du märker säkert att de delvis svarta svamparna luktar litet annorlunda jämfört med de färska! De svarta torkar nog förr eller senare, men smakar kanske inte lika bra. Om alla är svarta - gå plocka nya! Svartjobb är inget att rekommendera!
lite svårt att förstå hur detta med torkning kan vara ett problem.
har torkat karl-johan som ju är en stor köttig svamp, efter råd om nedhyvling bara lagt den ovanpå kylskåpet i ca 2 dygn och sen smulat ned skivorna i burkar med tättslutande lock.
hur fint som helst i svampsåsen blir det.
men tokning har jag aldrig prövat?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.