0 834 visningar

9 svar

TOKNING TRATTKANTARELL.

PER HOLT

16 sep 2001 kl. 11:10

VI FICK 40 LITER TRATTKANTARELLER NÄR VI SKULLE TORKA DEM BLEV DE SVARTA.  HUR SKALL JAG GÖRA?
GÅR DET ATT ANVÄNDA DEM OM DE FÅR TORKA YTTERLIGARE.
JAG TROR ATT VI LA UT DEM FÖR TÄTT NÄR DE SKULLE TORKA.

0

Ulla Mattes

16 sep 2001 kl. 21:30

Hej!

Försök att torka Dina Trattkantareller i ugnen istället. Bred ut dem på ett galler och torka i 40 grader i 24 timmar. Luftfuktigheten är troligtvis för hög nu och därför torkar svampen mycket långsammare än den normalt annars skulle ha gjort.

Hälsningar Ulla

0

André Grisell

17 sep 2001 kl. 18:53

Jag har aldrig haft några problem att torka trattisar inomhus.

Låt dem torka några timmar innan du rensar dem. Bred ut dem glest på t.ex. ett lakan på ett bord. Flytta runt dem lite då och då. Brukar ta 2-4 dagar.

(Blir naturligtvis opraktiskt eller kräver ett väldigt stort bord om man har stora mängder)

0

Malin M-B

18 sep 2001 kl. 15:49

Är de fortfarande ÄTLIGA när de blir svarta?

Malin

0

lundgren g

10 okt 2006 kl. 14:18

hur gör jag för att torka svamp

0

Bo Reyer

10 okt 2006 kl. 14:24

Sälj dem svart!!!

0

Gula

10 okt 2006 kl. 14:24

Om du tittar nedåt på rubrikerna så finns det hur mycket som helst om både torkning och konservering.

0

TORKNING TRATTKANTARELL.

Kenneth

10 okt 2006 kl. 15:28

Om dina trattkantareller blir svarta vid torkning beror det på att förruttnelseprocessen har tagit över! Du märker säkert att de delvis svarta svamparna luktar litet annorlunda jämfört med de färska! De svarta torkar nog förr eller senare, men smakar kanske inte lika bra. Om alla är svarta - gå plocka nya! Svartjobb är inget att rekommendera!

0

Birgitta D

10 okt 2006 kl. 16:08

De kan ha påbörjat en föruttnelseprosess som inte märks i färskt tillstånd. enligt Annika Eriksson. Se tidigare inlägg från henne. Svar till Märit Bergström.

0

bo e

10 okt 2006 kl. 16:22

lite svårt att förstå hur detta med torkning kan vara ett problem.
har torkat karl-johan som ju är en stor köttig svamp, efter råd om nedhyvling bara lagt den ovanpå kylskåpet i ca 2 dygn och sen smulat ned skivorna i burkar med tättslutande lock.

hur fint som helst i svampsåsen blir det.

men tokning har jag aldrig prövat?

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone