Jag har många diabilder med svamp och spormönsterbilder. Blir förkostsamt att lägga över allt på digitala bilder. Ska ta nya bilder med digitalkameran i stället.
Tack för komplimengen “JAS” och Geraldine. Jag skär av svampens fot helt och ta vanligt sporprov på antingen svart eller vit papper. Jag lyfter på locket då och då för att få lite turbulens i luften så sporerna virvla runt och lägger sig i fina mönster. Fotografera sedan. Fördelen med digitalkameran är att bilden kan vändas efteråt till det mönster man tycker är finast.
Bifoga ett annat skogsväsen som kollade in mig vid svampplockningen!
Dieter har fotograferat andar och annat vackert. Jag har fotat “andedräkt”!
Bilderna (inskannade från gamla sv/v bilder) förställer en Stapelia-blomma.
Stapeliorna (många arter, många korsningar) kallas ‘ordensstjärna eller asblomma´ beroende på vilket humör man befinner sig i/på.
Spyflugan tror att asblomman är ett lik och lägger sina ägg i blomman. Äggen kläcks och larverna undrar: “Mamma, varför har du gjort så här mot oss?” Sen svälter dom ihjäl och ramlar ner på bordet.. Bild 1 föreställer en blomma som andas ut; skickar ut en extra stinkande liklukt för att locka spyflugorna att komma och pollinera o.s.v.
Måste dra en förkortad historia om den gamle professorn som föreläste om kroppar för sina studenter (observera att detta bara är en av m å n g a versioner, dessutom förenklad).
Han började. “Det finns många sorters kroppar. Det finns enkla kroppar, t.ex. ett spett; det finns sammansatta kroppar, t.ex. en plog, och det finns komplicerade kroppar, t.ex. en kräfta”.
När jag ser din komposition, Dieter, inser jag att även ett “spett” kan vara en komplicerad kropp!
Bifogar några bilder som tangerar ämnet:
Ettan fick en kyss och blev två (väsen i naturen)…
Trean gammal alm på Ridön i Mälaren. Varit där? Tina!
Hej Dieter!
Jag gillar verkligen ditt Naturmonster. Jag assosierade direkt till ett djur som jag tror lever i djungeln, ett nattdjur som har jättestora ögon. Jag tror att det kallas Spökdjur.
Nu pryder det ännu mer sin plats. Och det är ett fint konstverk du har gjort. Det kan du känna dig stolt över.
Nix! Det är en “knöl” på en rottråd från en vattenväxt, kan eventuellt vara en frökapsel, jag hittade den tidigt på våren då vegetationen inte kommit i gång och sedan har jag glömt att kolla upp det. Växten ser du tillsammans med en skäggdopping på bilden. Du eller någon kanske vet vad det är då. Allt som jag hittade var en härva av sega som det verkade för mig rötter men kan ha varit en härva av nerbrutna själkar funderade inte så mycket över det vid tillfället och att ”knölarna” såg ut som de gör upptäckte jag inte fören senare när jag fick för mig att kolla dem genom lupp.
Man är ute på okända vägar och åker, helt plötsligt är det något som drar man väljer en annan väg än vad som var tänkt en häftig vy dyker upp. Man får krångla sig fram genom snår och halkiga slänter men det är något som drar det måste helt enkelt fotas. Så kommer man fram och det var inte så märkvärdigt. Väl hemma kollar man igenom vad som har fotats och så lägger man märke till något man inte såg från början. Vad tusan är det vita på andra siden sjön, man förstorar och en rysning går längst ryggraden håret reser sig på hela kroppen. Vad tusan är det?
Det här ärväl en hornlös magaer get eller en hind (kron-).
Men jag trodde INTE du hade fejkat bergbilden, ville bara höra! Visst kan man se/uttolka mycket i en bild. Håller du med om katthuvudet?
Spökhanden är fin, har vänt och vridit på den, men får inte ut mer…
Sjömonstret är väl mindre “naturligt”!
Jo nog var det ett magert väsen idag och visst, ett katthuvud liknar det förvisso. Sjömonstret heter egentligen “Havsögat”, om du har möjlighet att vända på bilden så ska du se att vattnet dramatiskt ändrar karaktär. Om man tar en bild på ett grått och lite oroligt moln och vänder det så får man vatten och gör man tvärt om som jag gjort på Havsögat så blir vatten mer molnlika! Handen är rotsystemet på en stor Ask.
Hej!
Jag har varit på två fantastiska dagar och pratat om svamp och svampfärgning,och haft utställning.
Fårdagarna i Kil 65stycken utställare från hela Sverige,som visar och säljer allt som kan tillverkas från fåret.
Här kommer bilder från en kvinna som bor i de Värmländska skogarna och tillverkar Vättar.
Jag kan aldrig sluta att beundra dem!
Är de inte fantastiska helt i ull!
För några dagar sen lade jag in några bilder på en resupinat ticka i “Två på sälg” Den är nu döpt till sälgticka. Men också en resupinat sälgticka kan ha flera former i en! Den på den här bilden har “svampform” med en hattbredd på 33 mm. och man kan även se en helt annan form!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.