Var häromveckan på fiin restaurang, och tyvärr fann jag mig inte när den extremt gentile servitören beskrev maträtterna och sa att vi fick smörstekt kungsmussling. Den finns väl inte! Eller? Är det någon som vet vad vi kan ha ätit?? Får restaurangerna kalla svamparna för vad de vill bara det låter bra?
Inom restaurang och handel med odlade svampar sätter man egna namn på svamparna. “King Oyster Mushroom” är ett etablerat namn på en speciell variant av odlad ostronmussling, Pleurotus eryngii.
http://www.allfrukt.se/modules/produkter/produkt.php?pageId=400
Här finns ett 10 minuter långt reportage från en sådan odling:
http://www.youtube.com/watch?v=cX3RpD1M4EA
En mycket snabb sökning på Google gav detta svar:
http://www.fruktogront.se/modules/produkter/produkt.php?pageId=400
Här kallar dom den för kejsarsvamp och förklarar att det är en korsning mellan karljohan och ostronskivling :-D
http://www.fruktogront.se/modules/core/downloader.php?fileid=81
Denna Pleurotusart odlas inte i Sverige men är mycket “stor” i framförallt Japan. Jag har provat att odla flera ostronmusslingar Pleurotus cornucopiae
var. cornucopiae (Yellow Oyster Mushroom och
Pleurotus salmoneostramineus (Pink Oyster Mushroom).
Dessa kräver dock anpassade odlingslokaler.
Informativ odlingssida
http://www.fungi.com/
Det är spännande att hobbyodla svamp, jag har en hel del ympade stockar med bl a shiitake och ostronmussling, det är bara att vänta.
, men inte denna, den kräver lite mer värme.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.