Jag har varit ute i skogen en sväng idag och hittade bl a fjällig bläcksvamp på ett område med gräs intill en stor park med gräsmatta. Dessa var vita och fina så dem plockade jag. Sen blev det rödgul taggsvamp i ganska stor mängd, trattkantareller och svart trumpetsvamp. Men jag plockade även vårtig röksvamp. Är den god att äta? Har läst att den är ätlig.
Jag tycker att den är helt ok riktigt knaperstekt och har inget problem med konsistensen då.
Men smaken är ju olika.
Eller, gör chips av den, gott som tilltugg.
Skär så tunna skivor som det går (lite knepigt ibland).
Frittera i stekpanna med en pressad vitlöksklyfta i oljan + ev. örstsalt eller salt och peppar.
Jan. Det var jag som uttryckte mig fel. Jag menade att steka den… Nu är i alla fall svamprensningen klar så nu är det dags att steka kalaset. Frågan är om det blir gott att blanda de olika svamparna eller om jag ska steka var och en för sig? Är ju väldigt nyfiken på röksvampen så den blir nog för sig. Men de andra? Tips?