går att äta? Svartöra, Auricularia mesenterica, alltså, hittar inga “trovärdiga uppgifter och en hel del felaktiga bilder många visar judasöra i stället för svartöra!
Så är det ju med en hel del där ute på nätet så det gäller att se upp och inte svälja allt med hull och hår och kanske inte svartöron heller, eller?:)
Roligaste felbestämningen är i alla fall dallergröppan :-)
http://www.flickr.com/photos/redundant_dna/6554480789/
En uppgift som känns tillförlitlig, är att svartörat inte är giftigt, men smaklöst och ganska segt. Ungefär som judasöra då..?
Ha den var inte dålig Irene, eller jo det var den!;)
Jag har oxå några uppgifter på att den inte är giftig. Får väl åka iväg och plocka några, fast nu är det väl en massa snö där borta i Tomelilla trakten:(
Det mest intressanta med släktet är de medicinska aspekterna om man nu skall sätta någon tilltro del det?
Jag brukar använda en god buljong som jag lägger de torkade (judasöronen) i så får man lite smak på dem.