Hej experter!
Tonårssonen fryser in sina nyplockade plockade svampar (trattisar, karl-johan, gul kantarell) direkt - utan att först förvälla. Jag påstår att han ska förvälla de gula kantarellerna, innan de fryses (och torka trattisar och soppar). Vem av oss har rätt?
Finns väl inget rätt eller fel i det här fallet.
Har man gott om utrymme i frysen kan man väl förvara svampen där.
Karljohan tycker jag går ypperligt att frysa in råa, men hela har jag aldrig testat. Tycker färskfryst svamp blir bäst om de kan åka direkt från frysen, tvärt inom mikron och sedan i stekpannan.
När jag förväller innan infrysning så tycker jag att konsistensen på de svampar jag försökt frysa blivit bättre.
Själv torkar jag det mesta. De flesta svampar vinner smakmässigt på det. Sen tar det inte upp plats i frysen.
Nu finns det ju förstås fortfarande många svampar jag inte testat än!