Hej, någon som vet om detta är fjällig bläcksvamp? Är den god så att det är värt att plocka den?
Ja det är fjällig bläcksvamp. Den är väldigt god men måste tillagas tämligen omgående. Vi gjorde misstaget att plock på väg till jobbet för något år sedan och lät dem ligga i bilen under dagen eftersom det var runt 5 grader och bilen stod skuggigt men det var bara att kasta dem sedan :(
Växer på en hed på Hisingen i Göteborg.
Tack så mycket för hjälpen, då ska ja plocka mina första exemplar idag. Kul! Förslag på tillagning?
Samma som alltid. Stek i mycket smör! ;-)
Skämt åsido, stuvningar tycker jag inte blir så lyckat, då svampen är ganska lös i köttet. Personligen steker jag den gärna länge för att försöka få till lite knaper. Ska man ha göra sås till en maträtt så strö hellre den stekta svampen ovanpå det hela än rör ner den i såsan. Det är som JAG gör. Det kan finnas andra knep.