Plockat något som jag tror är brunsopp men är nybörjare så vill gärna fråga någon mer kunnig också. Plockade i Sthlm på berg med mossa, blandskog. När jag tog bort rören som är gul/gröna så färgades det vita svamköttet blått. Jag har sedan skivat den i bitar. Kan man steka den som den är? Något tips på tillagning? Kan man äta foten också? Jag slängde den då de var lite torra och hårda tyckte jag.
Är brunsopp en god matsvamp?
Brunsoppens rörlager blir omedelbart blågrönt om man trycker på det. Din svamp ser ut som brunsopp,
i vilket fall som helst är det ingen giftig svamp du har! Brunsoppen är en god matsvamp. Om foten känns hård och träig kan man lämpligen kassera den!
Ett bra sätt att använda sega/hårda delar av ätgoda svampar är att mala eller finhacka dem, råa eller nedsmälta, och blanda i t.ex. köttfärs - för vidare behandling.
Fin brunsopp!