0 867 visningar

3 svar

Vilken stävsopp?

Brianjo

7 aug 2020 kl. 09:29

Hittade på en steg där det fanns ek, asp och gran lite längre bort. Tydliga röda toner i hatten och tofsarna, köttet rödnande svagt för att sen mörknar ganska svagt. Kan denna vara eksopp?

1

bra svar

Alma

8 aug 2020 kl. 17:02

Aspsopp är det . När man plockar dem så står dem nära asp. Laga den i 15 minuter minst anars kan man få ont i magan.

0

JanAUppsala

8 aug 2020 kl. 17:14

Det går inte att avgöra vilken art de avbildade, styckade, halvrensade soppdelarna tillhör. Aspsoppen rodnar inte!

0

Michael Krikorev

12 aug 2020 kl. 17:59

Jo, aspsoppen rodnar visst i köttet innan den mörknar. Och visst är det aspsopp på bilden. Eksopp och aspsopp är numera ihopslagen till en och samma, Leccinum aurantiacum. Närstående är vitfotad aspsopp, Leccinum albostipitatum som har vita tofsar på foten som ung. Alla strävsoppar är ätliga men ska tillagas under upphettning minst 20 minuter.

Stänger tråden :-)

Tråden är stängd för ytterligare inlägg

Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone