finluden stensopp, kantarell, trattkantarell, svart trumpetsvamp, stolt fjällskivling, blomkålssvamp, snöbollschampinjon, blodchampinjon

Yoshi

17 sep 2017 kl. 21:43

Södermanland Stockholm

2017-09-17

Gräsmatta-äng. Sedan löv och barrskog för resten. Stolt och blomkål fanns längs en mur med planterade tallar.

Igår åkte vi förbi en stor park/gräsmatta och jag sa, det kryllar av vita bollar i gräsmattan som måste vara champinjoner.
Idag åkte vi dit och märkte att någon hade varit före oss och plockat. Personen kan inte ha förstått att alla svampar var olika champinjoner och hade därför bara tagit en sort. Mest troligt ängschampinjoner då vi fann några sådana också i närheten. Men vi hittade galna mängder av vad vi tror är snöbollschampinjoner. Väntar bara på att någon i forumet ska bekräfta. Sedan hittade vi en annan sort som kan vara blodschampinjon eller kungschampinjon. Även det väntar på bekräftelse.
Hittade små mängder svart trumpet men inte på vårt vanliga svart trumpet-ställe. Där fanns istället galna mängder finluden stensopp i superexemplar. Tjockisar som växte tillsammans om 3-4 st och satt ihop. Lite trattisar och kantareller fann vi. Inga mängder alls. På vägen hem tvärbromsade vi bilen när vi såg stolt fjällskivling och alldeles intill fanns också en liten blomkålssvamp.

Massor av svamp överallt!
Ökande trend

Tillbaka
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone