SvampGuiden är ett forum för svampintresserade. Du kan ställa frågor och svara på andras svampfrågor och funderingar. Under sidan rapporter kan du bidra med tips om var och när svamparna börjar dyka upp. Sist men inte minst finns många bilder och beskrivningar av alla goda matsvampar och deras förväxlingssvampar.

Om bilder och upphovsrätt

Respektive fotograf äger upphovsrätten till sina svampbilder, kontakta därför fotografen för samtycke om ni vill använda bilderna i något speciellt sammanhang. De flesta bilder är fotograferade av mig och ett urval av högupplösta bilder på matsvampar finns att hämta om du klickar här. Du kan också ladda hem högupplösta bilder på våra farligaste giftsvampar. Publiceringsrätten debiteras enligt Bildleverantörernas förbunds gällande prislista eller enligt överenskommelse. Kontakta mig på krikorev@gmail.com och meddela vilka bilder du vill använda. Pressbilder på mig och mina svampböcker finns här och får användas utan kostnad.

Om mig

Jag har sedan länge varit fascinerad av svampar, konstiga varelser som alltid lyckas förbrylla. Jag läste till svampkonsulent 1997 och är sedan dess aktiv i flera svampsammanhang. Har bl a suttit som ledamot i Svampkonsulenternas Riksförbund och i Sveriges Mykologiska Förening. Arbetar f.n. som mykolog på ArtDatabanken och håller regelbundet föredrag och leder svampkurser.

Har gett ut böckerna Våra 20 bästa matsvampar (Lind & Co, 2013) samt Bästa matsvamparna (Formas förlag, 2008) som utöver svenska också finns översatt till norska, finska, danska och estniska. Har också gett ut böckerna Nybörjarsvampar (Norstedts) och Pelle Holmbergs bok om svampar (Semic) tillsammans med svampkännaren Pelle Holmberg.

Tycker du att något saknas eller kan förbättras på dessa sidor är du välkommen att höra av dig. Jag har svårt att hinna svara på alla mejl som inkommer under svampsäsongen så om du har svampfrågor sök i forumet på hemsidan efter svar. Där finns många svampkunniga människor som kan hjälpa dig snabbt.

Jag hoppas att ni har stor nytta och glädje av mina svampsidor!

/Michael Krikorev

Tfn: 070-440 78 79

URL: https://svampguiden.com

E-post:

OBS! Var vänlig skicka inte bilder på svamp och svampfrågor till min e-postadress. Lägg istället upp din bild i forumet och ställ din fråga där. Jag är inne och svarar så ofta jag kan.

Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone