Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Jag har länge varit sugen på att provsmaka Rodnande flugsvamp - Amanita rubescens. Men vill gärna dubbelkolla med experterna här på forumet så att det verkligen är rätt art innan jag tillagar dem. Hittade ett par fina exemplar växandes nära varandra under en björk på en gräsmatta i Laröd, nordvästra Skåne.
Jag har hittat mycket fin karl Johan + taggsvamp+ kantareller. När jag kom hem upptäktte jag en fästing på mig den verkar ha suttit i 2 dagar. Så min glädje tog slut all svamp i sopporna
Hej! Vi plockade KarlJohan (som vi tror i alla fall) i Sörmland i går. Rensade (många maskätna), skivade och förvällde. I grytan är en del gulaktiga och en del åt det rosahållet, några blev gröna på hatten! Jag fiskade upp dem och när de legat ett tag är de åter bruna. Är det nån speciell sorts sopp? Ätlig? De som är lite gulaktiga är lite slemmiga är de KarlJohan? Nån som vet mer om olika soppar och vad som händer i grytan så är jag tacksam för svar.
Möllerröd, Bjärnum
Dom här växer i min trädgårde dom ätliga o vad heter dom.. Mvh HENKE från Västervik
Hittade några kantareller i skogen igår, jätteglad för det var första gången jag hittade kantareller! :)
Har sökt och läst flera alternativ till att förvara dessa. Går det att bara rensa kantarellerna och placera in dem i frysen eller måste några komplicerade steg - som att förkoka eller torka dem innan göras?
Är det Kantmusseron?
Gårdagens skörd av 14 kg gula kantareller stördes lite av ett stånd av vita svampar som ser ut och luktar som vanliga kantareller. De ska inte finnas blek kantarell så långt norrut enligt alla svampsidor jag tittat på. Växtplatsen var en för trakten typisk kantarellbacke i söderläge med gran och björk runtom.