Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Vad är det som färgar vissa svampar blåa vid tummning/snitt? Rör det sig om en och samma substans för alla svampar med den karaktären eller finns det flera?
Har hittat vad vi tror är goliatmusseron men är ej säker, vad finns det för svamp man kan förväxla den med?
Jag har aldrig förstått mig på denna svamp som alla vill hitta och plocka.
I stekpannan tycker jag att det blir som pappers bitar!
Ge mig tips hur jag bäst tar reda på stööre mängd av svampen?
Foten ska tas bort det vet jag!
Råfrysas?
Eller ska jag lägga alla i en kastrull och låta dem sjuda lite och sedan paketera dem?
Torka vet jag också är bra,men hur tillrättar jag dem sedan.
Svampmjöl? Vad är bästa köksredskapet för att tillverka svampmjöl?
Här om veckan hittade jag ett gäng svarta trumpetsvampar. Tänkte testa att torka dem och nu efter en vecka är de mycket små, men också väldigt sega och sålunda inte alls isärfallande när man hanterar dem.
Min avsikt med just detta parti är att mortla ner dem o göra “svamp-mjöl”, men det verkar som om de inte är riktigt klara. Vad säger ni?