Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
mötte i förgår en familj i skogen öster om tallin (6 mil) som lyckligt visade upp sin korg med bara narrkantareller, på engelska försökte jag upplysa henne om att det var narrkantareller och inte kantareller. Hon sa att det visste hon, och att dom alltid brukade plocka och äta dem, sa att dom var jättegoda som smörstekta.
Micke du som ätit dej mätt på dem, förutom dina “drömmar” hur smakade dom?
Finns det någon som har ett recept på olivolja smaksatt med KarlJohan?
Jag brukar köpa sådan, men det vore kul att göra själv.
JAg är ingen svampkännare, men har väl lite grundkunskap. När jag hittade mitt fynd blev jag dock helt ställd. Tyvärr har jag ingen bild så jag ska försöka förklara så detaljerat som möjligt.
Hittades i en rabatt i ett bostadsområde i Lund. Helt klotformad, vit, en tunn liten “rot”. När vi delade på den hade den ett 2 cm tjockt genomskinligt gel-lager och i mitten satt en knall orange “kärna”. Jag kommer inte riktigt ihåg kärnans utseende i genomskärning, bara att den var g…mer…
Så nu förstår jag varför så många “lyckas” få suddiga bilder!
Sticker till landet och där har jag ett gäng torkade sandisar, funderar på tillagningen av dom….vill gärna uppleva smaken av (murkla) :-) Nån som kan tipsa, smulas dom ner torkade i typ grädde eller blötlägger man dom ett tag innan tillagning? Tackar o niger på förhand!
Hej!
Jag tänkte höra med er hur stor goliatmusseronen kan bli?
Ska man plocka dom stora exemplaren?
Mvh Rasmus.
Hej - Jag har hittat en svamp som jag inte är säker på - är det någon som kan hjälpa till?
Bilden visar ett antal ex i varierande storlek. De har en silveraktig nyans på toppen och är plockade i äldre blandskog - gran, mossa och lav.
Är inte så rynkad som det står i böckerna om rynkad tofsskivling eller rimskivling som den också kallas.
Synd att ni tots strapatser inte hittade något i Klöva hallar.
Jag har ett par outforskade “tipsade” ställen på Söderåsen som jag är nyfiken på.
Tyvärr tycker jag inte om att gå ensam i okända skogar.Jag är ledig M-F v 38. Hör av er om ni är
intresserade. Jag bor i Kågeröd
hejsan
jag tycker att det är dags att fixa en rubrik vid namn “Faq” (Frequently Asked Questions). det finns på de flesta stora forum för att slippa dessa ständigt återkommande inläggen.
där kan du skriva in de vanligaste återkommande frågorna på forumet.
som det är nu, blir det ett enda tjatande om samma gamla frågor hela tiden. skulle kanske ge utrymme för fler “nya” spännande inlägg.
kan tänka mig att du micke och de andra experterna blir ganska trötta på att få upprepa sig…mer…
Är någon här bra på rynkad tofsskivling - eller rimskivling som den kallas i den del böcker?
Jag har en bild som visar ett antal exemplar - de har en silvergrå nyans på toppen men är inte extremt rynkiga som namnet skulle antyda. Luktar gott och växer i äldre blandskog med gran, mossa och lav.
Har hitta den här mycket grannröda svampen i ett lite sumpigt område, intill en vandringsled i norra Sörmland.
Att den är oätlig signalerar den klart och tydligt men vad heter den?
Som vildmarksvandrare fotograferar och antecknar jag vad jag ser, djur, fåglar, insekter, växter, svampar och annat intressant men här gick jag bet. Vet någon vad den heter?
Hej!
Kann någon visa var det finns svarttrumpetsvamp? jag bor i säter.