Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Kan du möjligen svara på varför jag får så fruktansvärt ont i magen när jag ätit bl a kantarell och trattisar.
Karl-johan gick bra sist men den var i och för sig förvälld och fryst, om det nu kan inverka.
Det här problemet började för ca 3 år sedan (det kan väl kanske bero på klimakteriet, med förändringar i slemhinnor).
Det kanske finns någon mer lättsmält svamp jag får lära mig hitta.
Hej,
Vi var ute en stund i skogen i dag och hittade massor av citronslemskivlingar. Men vi hittade även en annan som också hade gulaktig fot precis som citronslem men hatten var spräcklig nästan prickig. Vad kan det ha varit för svamp? Eller är det bara en äldre citronslem?
Mvh
Maria
Jag hittade kanske en halv kilo på dem idag, men lite frusen är de. Undrade om det fortfarande går till att torka eller steka dem?
Hej, jag är en amatör-plockare som håller på att lära mig att identifiera olika svampar. Hittade dessa svampar (tickor?) idag på ett dött björkträd. Det fanns drygt ett dussin och jag tog med mig två exemplar hem, en som såg äldre ut och en yngre. Har suttit med mina böcker ett bra tag nu men kan inte komma på vad det är jag har hittat. Någon snäll svamp entusiast som kan hjälpa en ung nybörjare?
Vad är detta för svamp?
Hittade de vid ett skogsbryn, blandskog, Västra Götaland
Vi har ett antal av dessa vita skivlingar med ring i vår trädgård. Det ser inte ut som om de har nån strumpa längst ned på foten. Fruktköttet är ljust/vitt, liksom skivor och fot. Har inte lyckats identifiera den, kan ni hjälpa mig?
jag undrar om mat blodriskorna är dem enda svenska svampar som blöder. eller finns det flera svampar som blöder ?. och en till fråga är kan man plocka soppsvampar i oktober eller är dem snart slut i säsong.
Hittades i en park med nån enstaka björk & tall, minst 100 st som jag trodde var aspsoppar på långt håll som visade sig vara skivlingar.
Den bästa gissningen jag hade var gyllenskivling men den är orange ovanför kjolen, denna är vit ovanför.
Nån som har en gissning?
Förlåt för dåliga bilder, hade bråttom till pendeln.