Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Har under lång tid följt allt spännande här på forumet. Detta är dock mitt första inlägg.
Jag är bara nyfiken på hur många det egentligen är som äter stenmurkla nuförtiden. Hur tillreds dom i sådana fall? Hoppas Affe Nv Skåne blir nöjd nu…
/“JEF”
Är det en synonym till G australe?
Hittade denna ticka idag på en bohuslind ca 8 meter upp på stammens södra sida under en tät krona. Hela stammen från stambas och en bit över svampkroppen hade utvecklat kraftig reaktionsvävnad efter förmodat samråd med just någons svamp, dvs den var markant grövre och smalnade tydligt av ca 2 meter över svampkroppen.
Hallå! Jag har varit ute ganska ofta det senaste men inte hittat än enda murkla. Var växer de oftast, tips.
Som rubriken lyder hur torkar ni era stenmurkolor på bästa sätt? Och nej jag är inte alls intresserad av några moralpredikningar om hur farliga murklorna är för det vet jag redan
Någon som kan ge tips vart det finns kalhyggen i närheten av järfälla? Max 30min med bil
Hittad idag 4/5 på min tomt i Byxelkrok på Öland.
2 st skålar som jag har svårt med att artbestämma. Tacksam för förslag. Bild 1-3 : Växer på en murken men ännu upprätstående tall alldeles vid övergången mellan stam och rot. Största skålen är 1,5 cm. Bild 4-6: Växer i ” gräsmattan ” på vårat torp under ett stort vildkörsbärsträd. Största skålen är 3cm. Blev förvånad över den långa rotlika ” stammen ” som slutar i en klump med en mjuk svampartad konsistens.
Det finns nu massor med läckra och nyttiga nässlor att plocka. Jo de går också att sälja. Jag får 150 kr kg i en delikatessbutik som gör nässelpesto på den. Skall leverera 5 kg på måndag.