Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Hittade dessa på en låga av barr, troligen gran. Är formad som en mussling, sametslen och går i Orange/gul. Samma färg på ovansidan som på skivorna. Vad kan det vara för nått?
jag tycker trattisar är, ja.. ganska tråkiga, trist konsistens och en ngt märklig fadd smak. Kan man göra ngt gott av de tro?
Det är för årstiden ovanligt klent med trattkantarellrapporter. Är det av ren lathet eller är det lika illa i hela landet?
Svar till “En som aldrig frågat förr”.
Undrar om någon har testat att göra biffar på pepparriska?
Tacksam för recept
hittade dessa tillsammans med ett kotrampat lite större exemplar av samma art
denna trilling hade mild smak och växte i sank gräsmark i beteshage
närmaste träd ek och hassel men minst 20-30 meter till dessa
förslag på art
den hade lite syrlig fruktig doft
vid smörkokning med vanlig kantarell blev anrättningen något gulröd