Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
Snart börjar svampsäsongen he he. Jag dreglar nästan. Lukten av mossa, svamp, träd, skog. Ohhhhh vad h
Nu ska vi ut och leta murklor! Men det är bara för att det är kul att plocka svamp… Finns det någonstans där man kan sälja dom om det skulle vara så att man hittar mååånga??
Vet inte om vi vill äta dom själv nämligen, köpte konserverade och de smakade bara som blomkål :P
Vi bor mellan Karlskrona och Kalmar.
en härlig vårdag
tog mig ut till hagarna vid Hjälmarsberg öster om Örebro
Här fanns överraskande ett stort bestånd av ganska små tunnköttiga skivlingar i ett risbråte efter almsjuk alm som fällts i hagen
någon som har ett namn på dessa?
eller möjligen två...
blev lite osäker på om det bara var generationsskillnader eller om det var olika arter???
Vårexkursionen söndagen den 29 april går till NR Styggkärret i Jumkil, där vi beser blockmarker, vildvuxen skog, lundar, glupar, naturvårdsbränningar m.m. Vi tittar på bombmurkla, rökpipsvamp, vedlevande svampar, aspfjädermossa, blomskägglav och förhoppningsvis mycket mer.
Medverkar gör Lars-Olov Karlsson, väl hemmastadd i naturreservatets olika beståndsdelar.
Plats samåkning Samling för avfärd kl. 09.30 vid Evolutionsmuseet, parkeringen, Norbyvägen 18 (P-avgift).
Kontaktpe…mer…
SKOGEN:)
http://youtu.be/kKMgI-qem5g
Idag skulle Inca och jag ta en 4-timmars långpromenad för att kolla en del biotoper. Därav blev slätt intet. Varmt var det – och så hittade jag tidigt ett nytt bombmurkelmycel, 60 m från lokalen hittad för två vårar sen. På den gamla platsen fanns ingen ny frk, bara fjolårsrester.
På den nya finns ett mycket vuxet tvillingpar som jag i upphetsningen misslyckades fota acceptabelt. Men vad gör väl det!
Efter detta var det nödvändigt att kolla alla andra lämpliga fläckar i om…mer…
Hej jag tar det här istället för att ringa, har fått och tittat på din gula ticka med vita rhizomorpher på tall. Svampen är för ung och har ännu inte några sporer, Den har en Dimitisk uppbyggnad (2 sorters hyfer), bögge dessa geggar ihop sig i KOH (kaliumhydroksid) så med den färgen,substatet tall. så vågar jag mej på en gissning att det är en mycket ung Antrodia xantha
Citronticka, jag hade trott att svampen skulle varit större, man kan lura sig på bilder.
Bärätta om du l...mer…
I dagarna offentliggjordes resultatet efter mer än tio års japansk forskning på kantarellens (cantharellus sibelius)skadliga påverkan på det mänskliga ögats s.k.gula fläck. Detta publicerades i den ansedda tidsskriften ¤^¨^¨#¤¤^ tidigare i år.
Efter ett stort antal rapporter om att storkonsumtion av denna läckerhet kan leda till att gula fläcken kan byta färg och övergå i en mer blåaktig nyans som på sikt kan leda till att ögats förmåga att upptäcka svampar i skog och m…mer…