Forumet här på Svampguiden är till för dig som vill lära dig mer om svampar. Du kan ställa egna frågor och du kan svara på andras. När du tycker att frågan eller svaret är bra kan du rösta upp det
Nu i svamptider är det många frågor i forumet, och det finns inga garantier för att svaret du får från andra forumbesökare är korrekt om du t.ex. vill ha hjälp med artbestämning av matsvampar. För att underlätta din bedömning av svaren har vi följande stödsystem:
- Frågor och svar måste följa forumreglerna.
- Alla signaturer som efterföljs av en stjärna indikerar att personen är verifierat svampkunnig.
- De svar som har fått etiketten bra svar indikerar att svaret är bra och godkänt av en verifierat svampkunnig medlem.
- Vi ser gärna att du röstar upp alla frågor och svar du tycker är bra, även äldre inlägg. Du kan lägga en röst per inlägg och du kan lägga max 30 röster inom den senaste 24-timmarsperioden.
- Det totala antalet röster visas vid varje inlägg. Din röstning är anonym, dvs ingen kan se vem som har röstat upp ett inlägg.
- Varje röst på dina inlägg ger dig poäng: +5 poäng om det är en fråga, och +10 poäng om det är ett svarsinlägg.
- Dina totalt insamlade poäng syns överst till höger på sidan när du har loggat in. I dagsläget är det enbart du själv som ser dina intjänade poäng men det kan komma att ändras och synas på din offentliga profilsida. Poängen med poängsamlandet är fortfarande oklart, kom gärna med konstruktiva synpunkter och kritik. Syftet är att motivera till att skriva bra frågor och svar i forumet.
- Du kan skapa inlägg anonymt genom att använda en signatur som inte är upptagen, men du kan bara rösta och samla poäng om du har ett konto och är inloggad.
På besök i Gislöv på Österlen, där det i en gammal trädgård fanns champinjoner och en del mindre äggsvampar. Recept på tillagning av de senare, tack. Torsten
På besök i Gislöv på Österlen, där det i en gammal trädgård fanns champinjoner och en del mindre äggsvampar. Recept på tillagning av de senare, tack. Torsten
Läst mycket om vart dom ska växa och sett många bilder på murklor, men inte ofta man får se bild på växtligheten runt svampen en bild säger mer än text, jag har hittat tio tal stenmurklor i år på väldigt olika ställen i sandig skyttegrav, mitt i en granskog bland grön mossa mm. Det är första året jag plockar murklor går mycket i skog sommar/höst vill nu även plocka svamp på våren. Skulle vara tacksam om ni vill dela med er av er erfarenhet och även bild på skogen hur det ...mer…
Hej! Såg några svampar bryta upp ur jorden i en park, bara denna lilla var kvar när jag skulle ta en på vägen hem. Inte intresserad av att äta då den växte vid en väg i en stad, men är nyfiken vad för svamp det är.
Den bröt upp ur marken nedanför en lind, men eftersom den är i en park var det några meter till syrén om bara ett
Par tiotal meter till alla möjliga lövträd.
Skalan på kniven syns dåligt men svampen är ca 8 cm lång. Doftar nötigt, ev lite sött med inslag a…mer…
Denna svamp hittade jag i mängder, i bokskog. Det är ju inte svart trumpetsvamp. Ser ut som trattkantarell men är blåsvart. Ametistskivling kan det inte heller vara, fel fot.
Är tyvärr usel på spindlingar och önskar förslag på art här. Växte på flera ställen i skog som utgörs till stor del av gran men en hel del tall finns också. Hade nyss regnat så de var ganska klibbiga. Kunde inte känna någon tydlig doft. Många rödlistade och signalarter finns i beståndet, många av dem kalkgynnade marksvampar. Medelpad.
Kantarellerna är svarta blivit av torkning en vågar man använda dom