Jag stöter på några Koralltickor per år, utan att leta på dem.
Växer alltid vid nära stora/gamla Ekar.
I Nacka. Jag har inte tagit de förut, men nu när jag såg den här fina exemplaren tänkte jag åtminstone smaka på den.
Hur skall jag tillreda den ?
Man kan väl nypa några hattar lite diskret för att få provsmaka.
Har inte smakat eller hittat korallticka, däremot grenticka och den stekte jag bara i smör. Det var gott, men det är också en skyddsvärd svamp som man inte ska skövla.
Håller med ovanstående. Den är med på svenska rödlistan som NT (Near Threatened) dvs Nära hotad.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.