http://www.jagareforbundet.se/news/sparen_efter_tjernob.asp
Det var detta som vi diskuterade, läs gärna artikeln.
Jag har ätit den sen jag lärde mig den som rynkad tofsskivling, nu har jag vant mig att kalla den rimskivling men den smakar fortfarande lika bra.
Har aldrig mått illa av den, även om jag gärna dricker vin som måltidsdryck.
Det är ju en helt annan sak om nån nu äter kilovis med svamp och dricker litervis med vin förståss…ha ha…då väl blir vem som helst rejält sjuk…
Enligt DYNTAXA
http://www.artdata.slu.se/dyntaxa/
så rekommenderas nu svenska namnet rynkad tofsskivling
och vetenskapliga namnet
Cortinarius caperatus
Det måste ha gjorts ett misstag i inmatningen till Dyntaxa när den började kallas rynkad tofsskivling igen.
Frågan är om den egentligen bör byta namn till rimspindling. Rätt som det är hör arten till ett eget släkte igen, och så är det ingen spindling längre.. Namnet rimskivling är neutralt och fungerar oavsett vilka taxonomiska nycker arten utsätts för.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.