Jag lär mig aldrig:(
Bifogar bilder från 3 olika växtplatser.
Hur skiljer man på Rutsopp och Falsk rutsopp?
Alla man hittar har ju olika form och olika grad av rött inslag på foten.
Är det samma smak-och matvärde på båda?
Bild 1-3 är samma växtplats.
Bild 4, två olika växtplatser.
En liten bit hemifrån finns en skog jag kallar karljohansbacken. Det är en rik granskog i nordlut med en förfärlig massa arter av olika slag, även ek, hassel, lind m.m.. Jag trodde jag hittat rutsopp med rött i sprickorna, men det var det inte. Det var den falska som kan vara lite blekare rödsprickig. Inte så lätt! Den falska tycks också kunna nöja sig med gran som kompis har jag noterat.
Tack båda två för hjälpen!
Jag trodde att det skulle bli lättare men nu har jag ännu fler frågetecken i huvudet.
Om jag har förstått huvuddraget så borde rött i sprickorna vara lika med Rutsopp. (Men att det kan finnas undantag.)
Jag har några här utanför som växer under en stor gran som jag inte har undersökt än.
Jag tittar till dem imorgon.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.