0 499 visningar

8 svar

Stolt!!

Jenny, V-ås

17 aug 2008 kl. 17:52

Måste skryta lite med dagens fynd, har aldrig hittat stolt fjällskivling förut! Hur tillreder man dem bäst? Kan man frysa in som med annan svamp?

0

Johannes Glännman

17 aug 2008 kl. 17:55

Tyvärr har jag inget svar men måste grattulera till fångsten… Detta är något jag också skulle vilja hitta :)

mvh // johannes

0

Erik Ekholm

17 aug 2008 kl. 18:00

Ringen kan du äta rå.

Föttarna kan du snitta på längden och torka. Sedan kan du koka soppa på dem tillsammans med lök, timjan, kryddor. Sila och koka ihop.

De platta hattarna kan du vända hela i vispat ägg, sedan i ströbröd, salta och peppra och steka knapriga.
Pressa på citronsaft, ät som schnitzel.

Små felfria hattar kan du skiva och torka.

Annars kan du alltid tärna och koka ihop och frysa in. Gott stekt som tillbehör till fisk (smakar lite som rödtunga).

0

Jenny, V-ås

17 aug 2008 kl. 18:02

Tack för tipsen Erik! Tar man bort skivorna eller panerar man den som den är?

0

Charina halland

17 aug 2008 kl. 18:05

Du tar inte bort nånting på en Fjällskivling.

0

Hanzzon, Sala

17 aug 2008 kl. 18:10

Var hittade du dessa någonstans i Västerås?
Mvh

0

Jenny, V-ås

17 aug 2008 kl. 19:33

I Ängsö-trakten, men nu har jag tagit alla så det finns inga kvar! =)

0

cicki T Belgien

17 aug 2008 kl. 19:33

Du behöver:
Fjällskivlingshattar, Polenta (eller ströbröd), Aromat eller salt, ägg, smör, citron, capris, stekpanna, spis, tallrikar, bestick.

Skär hattarna i trekanter, vispa upp ägg, vänd hattarna i ägget, blanda polenta, eller ströbröd, med kryddor. Vänd svampbitarna i “mjöl/ströbrödblandningen”, stek på svag värme i smör. När svampbitarna är knapriga på ytan, pressa över lite citronsaft, strössla över lite kapris och voilà!

Jättegott som förrätt eller drinktilltugg.

PS Om du orkar kan du skära svampfoten i tändsticksstora bitar och steka dom som dom är i resterande stekflott.

0

Jenny, V-ås

17 aug 2008 kl. 19:35

Tack, ska testa att panera dem imorgon! Hoppas att de håller sig i kylen…

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone