Ringen kan du äta rå.
Föttarna kan du snitta på längden och torka. Sedan kan du koka soppa på dem tillsammans med lök, timjan, kryddor. Sila och koka ihop.
De platta hattarna kan du vända hela i vispat ägg, sedan i ströbröd, salta och peppra och steka knapriga.
Pressa på citronsaft, ät som schnitzel.
Små felfria hattar kan du skiva och torka.
Annars kan du alltid tärna och koka ihop och frysa in. Gott stekt som tillbehör till fisk (smakar lite som rödtunga).
Du behöver:
Fjällskivlingshattar, Polenta (eller ströbröd), Aromat eller salt, ägg, smör, citron, capris, stekpanna, spis, tallrikar, bestick.
Skär hattarna i trekanter, vispa upp ägg, vänd hattarna i ägget, blanda polenta, eller ströbröd, med kryddor. Vänd svampbitarna i “mjöl/ströbrödblandningen”, stek på svag värme i smör. När svampbitarna är knapriga på ytan, pressa över lite citronsaft, strössla över lite kapris och voilà!
Jättegott som förrätt eller drinktilltugg.
PS Om du orkar kan du skära svampfoten i tändsticksstora bitar och steka dom som dom är i resterande stekflott.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.