Idag plockade vi ganska rejält med karljohan och örsopp. Eftersom det blev en del fick vi förvälla i två stora grytor, svampsorterna blandade.
Vad som hände var att i aluminiumgrytan blev karljohan-bitarna gula medan örsoppen blev lila, och i gjutjärnsgrytan blev karljohan gråvit medan örsoppen blev nästan svart.
Vadan detta? Fanns det någon tredje svampsort inblandad eller var det materialet i grytorna som färgade så radikalt?
Järngrytor, teflon och moderna material eller rostfritt ska det va.
Aldrig aluminium som fäller ut och gör svampen grå och oaptitlig.
Svamparna har olika färger och påverka varann i kombination med grytmaterialet.
Blanda du kalle med örsopp det är ju som att blanda vinäger med ett årgångsvin.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.