Har ätit och plockat mycket rodnande flugsvamp, särskilt i Italien och tyskland där den anses vara en bra matsvamp.Vågar inte locka den längre då den inte anses vara matsvamp här. Men varför? Vad är det som inte gör den till matsvamp längre?
är det inte fel att inte rekomendera rodnande flugsvamp för att den liknar en annan giftig flugsvamp, den rodnande blir ju inte giftigare för att den liknar någon annansvamp, av samma anledning skulle man låta bli att rekomendera Stolt fjällskivling för att den liknar Panterfläckig flugsvamp ) ja jag vet att det är larvigt, men det har varit folk som blandat ihop dessa 2)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.