Jag brukar plocka lite fjällig taggsvamp när jag hittar dem. Jag torkar dem, kör dem i kaffekvarnen till pulver och använder sen som krydda. Smaken är ju väldigt stark, så jag kan tänka mig att det blir lite väl mycket att steka eller ha med i en gryta. Men som krydda tycker jag att den är helt OK.
Både den fjälliga taggsvampen som växer med gran och motaggsvampen som växer med tall (godare och betydligt mindre fjällig) kan rå, urlakad eller lätt förvälld läggas in som sill - enligt favoritreceptet. Använd bara unga svampar.
Själv tar jag ibland med nåt riktigt ungt ex (smakar bra då) i blandsvampen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.