0 1921 visningar

8 svar

Inlagd svamp?

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:04

I Polen är det vanligt med inlagd svamp, typ pickles i ättikslag.
Aldrig stött på detta i Sverige, förekommer det här?

MVH/Susanne

0

Enelie, Linköping

23 aug 2008 kl. 23:41

Jag har själv aldrig gjort det men det här fanns inlagt bland recepten här på Svampguiden.
Kanske något att prova.

http://svampguiden.com/visa_recept.asp?nr=227

0

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:48

Intressant recept, jag älskar ingefära och kanel!

De svamparna jag provade i Polen hade en annan smaksättning; ättikslag med morotsbitar, lök, peppar (vet inte om det var svart eller krydd) och lagerblad. Ja, det var dom ingredienserna jag såg iaf… Verkade inte vara mkt socker, de var ordentligt sura och åts som tilltugg till alkohol…

MVH/Susanne

0

Enelie, Linköping

23 aug 2008 kl. 23:55

Jag har för mig att jag har sett något liknande recept som du beskriver men jag hittar tyvärr inte det nu.

Jag kan tänka mig att man kan göra ungefär som en sillinläggning.
Men jag är osäker på om man ska förvälla svampen först eller inte.

0

Mimmi, Mjölby

24 aug 2008 kl. 00:13

Jag var på fest idag, och där bjöds syltade trattisar. Suuupergott! Jag vet inte om det är samma sak som det ni har beskrivit ovan, men jag ska sannerligen klå kockan på receptet!

0

Stefan HBG

24 aug 2008 kl. 00:17

Den polska varianten finns att köpa i de flesta välsorterade affärer. Det står Maslaki på burken.

0

dorota

24 aug 2008 kl. 00:36

Det finns många recept på inlagd svamp och det är krydning som ger smaken. Här kommer ett recept men man kan minska på ättika så det blir mindre surt. Sedan kan man lägga andra kryddor och morot naturligtvis. jag gillar bäst de mest naturliga.1,5 kg rensad svamp , skuren i bitar eller hela små Karl Johann hattar eller annan svamp läggs i kokande saltad vatten med en lök. (1 l vatten med 1 msk salt) . Koka (karl johan –30 min, smörsopp 20 min, andra sopp också 30 min).
Ta ut svampen och lägg i konserveringsburkar.
Gör inläggningsvätska: 1 l vatten , del ättika 10%, 3 tsk socker, 1,5 tsk salt, några korn peppar, några korn kryddpeppar, lagerblad och skivad lök. Koka upp vätskan och häll över svampen med övriga ingredenser. Sätt på lock ordentligt och pastörisera. Ställ burkar i kokande vatten ca 20 min så att de slöts. Man har 4 del vatten till 1 del ättika. man kan också använda vittvinsvinäger itället för ättika.
Hoppas det har varit till nytta. lycka till

0

Stefan

Sofia, Skåne

24 aug 2008 kl. 00:48

Själva ordet maslaki betyder smörsopp.

0

Susanne Roberton

24 aug 2008 kl. 08:58

Syltade trattisar är inte samma sak, inte ens likt i smak. Men åh så gott!... Senast jag åt syltade trattisar så var det till vildsvin.
*vattnas i munnen*

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone