0 365 visningar

10 svar

Vad är detta för svamp?

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:22

Hittade dem på ett gräsfält/gräsmatta…
Antar att de går att äta? Nåt man bör se upp med? Är dom goda? Hur tillagar man dem?

MVH/Susanne

0

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:25

bättre bild

0

Peter

23 aug 2008 kl. 23:27

Fjällig bläcksvamp skulle jag säga, och med sådan vakt får du ha dem ifred också...

Tag endast exemplar som absolut inte hunnit skifta i svart eller grått, stek dem i bitar ganska hårt med schalottenlök.

Jag tycker att de smakar som en blandning av kantareller och champinjoner.

Men lägg gärna in en större närbild på svampen först, för säkerhets skull.

0

Hans Myhre

23 aug 2008 kl. 23:28

fjällig bläcksvamp. Egner seg best til suppe.

0

gunhild

23 aug 2008 kl. 23:32

Eller koka svampfötterna i saltat vatten och ät med smält smör. Gott!

0

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:34

Om man tar de s hunnit skifta i svart eller grått, blir man magsjuk då eller smakar det bara illa? Om man tar bort de färgade delarna då, går det eller måste man slänga hela svampen?
Så detta är alltså inte en sån där svamp som man steker panerad?
MVH/Susanne

0

Enelie, Linköping

23 aug 2008 kl. 23:36

Ståtlig medhjälpare som du har!
Är det en svampsökarhund, kanske?

Jag plockar den bläcksvampen ibland och har inte gjort någon speciell tillagning utan bara stekt upp den till frukost t.ex.

På bild 2 ser de ut att ha skiftat färg i nederkanten på hatten och blivit “bläckiga”.
Om du ska använda den så ta yngre ex. precis som Peter har nämnt.

0

Susanne Roberton

23 aug 2008 kl. 23:43

He he, nä hon e ingen svampsökarhund. Hon är mer intresserad utav rörliga objekt… Hon heter Loppan och är en Thailändsk Ridgeback Dog.
Tack för alla tillagnings-tips! :-)

MVH/Susanne

0

intressant

klas jaederfeldt

24 aug 2008 kl. 00:26

jag har alltid hört att man inte skall äta den när den börjar missfärgas och bläckas, Men varför? har aldrig tänkt på det,är de någon som prövat att laga till den när den börjar gegga till sig?  om det är så, hur smakar den då????????????

0

intressant

Enelie, Linköping

24 aug 2008 kl. 00:33

Jag har alltid haft samma fundering men har aldrig vågat fråga..
Det vore intressant om någon har ett svar på detta.

0

intressant

Peter, Linköping

24 aug 2008 kl. 00:50

Konsistensen kanske? De blir alldeles uppluckrade så fort de börjar bli svarta. Klas, om du vill vara testpilot så tala om hur det gick.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone