Tag fram din torkade svamp,
(Tänk på att torkad svamp motsvarar ca. 7 - 10 gånger så mycket som färsk, alltså en dl. = Ca: 1 lit färsk.) Koka upp vatten, mängden vatten beror ju på hur mycket du skall tillaga, häll i den torkade svampen och låt det svälla, tiden beror på vad du har för svamp men nu pratar vi ju KJ. och alla soppor tar längre tid att dra åt sig än tex. Trattisar/Trumpeter. Nu vet jag inte hur de andra gör men om jag skall göra en gryta eller soppa så häller jag inte bort det vattnet som svampen dragit i utan använder den i rätten. Lycka till. Det finn s mer att läsa om detta på forumet och i vilken svampbok som helst.
Glömde att säga att håll förpackningen med de torkade svamparna borta från spisen med ångande kärl. Jag tar alltid ut svampen innan jag kokar eller pysslar med varma vätskor. Har gjort misstaget för många år sedan att jag hällde ut den torkade svampen från förvaringskärlet direkt i det kokande vattnet och fick då in fukt i burken med följd att resten möglade, inte kul.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.