0 1154 visningar

10 svar

Färska stora bönor

Sara

24 aug 2008 kl. 20:41

Hat en kanske här förbjuden fråga, då det inte handlar om svamp!Men här tycks många veta mycket om allt..
Har köpt stora vita bönor i skidor, men hittar ingenstans hur man ska tillaga dessa i färskt tillstånd!? ta ur dom ur skidorna gissar jag, men hur länge ska dom kokas tro??

0

Susanne Roberton

24 aug 2008 kl. 20:45

tills dom e klara… sorry, jag vet inte men ta ur en böna när du tror att den kanske är klar. är den stenhård så släng i den igen, annars provsmaka för att vara säker på att den är klar (halvklara är inte goda)

0

Sara

24 aug 2008 kl. 20:48

Är det så enkelt alltså!? och du menar att jag ska koka dom utan skidan va??
Tack för ditt snabba svar!

0

"JAS" Helsingborg

24 aug 2008 kl. 20:55

Är bönorna färska så borde de vara mjuka i rått tillstånd. Vita böner är mycket användbara och när det gäller koktider och så borede de vara jämförbara med bondbönor så kolla på dessa och sedan kollar du recept på nätet det är bara att googla på “vita bönor” så dyker det upp.

0

Susanne Roberton

24 aug 2008 kl. 21:04

nej, mjuka är dom ju inte i rått tillstånd. ok, betydligt mindre hårda än torkade men knappast mjuka. som rå potatis typ. ja, koka utan skidan precis som bondbönor.

på tal om bondbönor, ska kanske äta det imorgon. älskar bondbönor! brukar koka dem i ganska salt vatten och när de är färdiga och jag hällt av vattnet så rör jag i mkt hackad dill. jättegott! de flesta skalar varje böna efter kokning, men jag äter allt.
Vita bönor tycker jag e godast i någon tomatsås/tomatgryta med vitlök och italienska kryddor. aldrig gjort själv i tomatsås men blivit bjuden några gånger.

0

Sara

24 aug 2008 kl. 21:19

Tack ska ni ha!
Men jag trodde inte att bönor skulle kokas med salt, har hört att dom kan bli hårka då..? Eller kanske blandar jag ihop det med nåt annat.
Ska pröva mid dill!

0

Susanne Roberton

24 aug 2008 kl. 21:21

hm, tror du blandar ihop med nåt annat. jag kokar ofta bönor, oftast bondbönor, och har alltid i salt.
annars smakar den väl inget??

0

Susanne Roberton

24 aug 2008 kl. 21:22

men dill t stora vita vet jag inte om det passar. testa till bondbönor nästa gång istället! :-)

0

Sara

24 aug 2008 kl. 21:26

Nej tyckte det var en märklig komb. :)

0

Sara

25 aug 2008 kl. 20:38

Mmm va goda dom va!! Och vilken skillnad mot torkade. Åt dom som dom va, med lite svartpeppar flingsalt, olivolja och lite riven pecorino. Mums!! :) Och så lite svamp på det ;)

0

Susanne Roberton, Stockholm

25 aug 2008 kl. 22:15

Låter gott!  :-)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone