Varför ska ni envisas med att säga att skarpa kremlor smakar beskt?
Kremlor är milda eller skarpa. När de är skarpa bränner de på tungan inom en minut.
Det finns en kremla som heter beskkremla - Russula veternosa. Den är besk.
Jag tror den här kremlan kan vara vanlig mandelkremla efter som den inte är SKARP.
Efter att ha kollat hur svampen ser ut nu, efter ca 24 timmar efter att jag plockade den, så ser jag ingen direkt skillnad i färg, samt att smaken var mild intill försumbar, och efter att ha läst på om Mandelkremlan “Ser ofta skräpig ut då löv och barr gärna fastnar på översidan av hatten. Växer ofta i barrmattan under granar i barr- och blandskog.” Så tror jag att det är ett troligt alternativ.
/Johan
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.