Idag när jag var ute en runda så fann jag dem.
Min favorit - skäggriskan.
Jag blev så till mig, så jag högt och tydligt sa:
- Men där är ni juh, mammas bebisar!
*Vilken tur jag var ensam i skogen* :-)
Sen hittade jag även en liten ensam skogsriska.
Men det jag undrar över är den gulliknande riskan.
Vad jag vet så finns det knappast en gulriska, eller så är det jag som blivit för gammal och missat det.
Någon som vet??
Bara så du kan se skillnaden nästa gång, man skiljer dem på vätskan som kommer om man skrapar på svampen. Svavelriskan har vit “mjölk” som gulnar snabbt. Gulriskan har vit mjölk som blir lila när den torkar. Båda äts efter avkokning eller insaltning av tex östeuropeer men är rätt skarpa i smaken.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.