Jag är absolut ingen champinjonexpert, har själv bara hittat snöbolls- och ängs- varianterna, men i en av mina svampböcker står att Pärlchampinjonen får mässingsgula fläckar vid beröring och att köttet gulnar i snitt. Skogschampinjonen gulnar väl inte? Kan det vara till någon hjälp?
Tack för svaren. Den gulnar inte men rodnar när jag skär itu den. Då kan jag utesluta pärlchampinjon. Det är naturligtvis intressant om det är blodchampinjon eller skogschampinjon men eftersom båda klassas som bra matsvampar så gör jag nog i ordning dom i alla fall.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.