Jag smakar ibland på soppar, så jag inte av misstag får med mig någon ung gallsopp i maträtten. För övrigt är det ju bara djävulssopp som är giftig. Kan man bara utesluta den så går det ju att smaka på de andra.
För övrigt undrar jag samma sak som du. Är det OK att provsmaka?
Jag provsmakar bara på svamp som jag med säkerhet vet att de inte är giftsvampar. :-) Jag skulle t ex inte rekommendera att man provsmakar “kremlor” om man inte är hundra på att det är just en kremla man har hittat.
Vet man med 100% säkerhet att det är en kremla, så är det ok att provsmaka. Detsamma med soppar.
Tänk bara på att spotta ut smakbiten när du provat klart.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.