I detta forum är bl a Äggkremla och Aprikoskremla listade som matsvampar. Men hur högt rankade är de som matsvampar. Goda? Mindre goda? Det står inget om detta.
Har sett ganska många sådana kremlor i vår skog i år, dock har de fått stå. Det verkar inte vara någon som plockar dem. Så jag undrar om de är något att plocka eller om de ska få stå kvar och bidra med sin fina gula färg i skogen?
För det första är äggkremla och aprikoskremla inte särskilt vanliga arter - ganska tunnköttiga och inte mycket smak på heller. Gulkremlan som är mycket vanligare, tycker jag i så fall är mer värd att ta rätt på, i alla fall som blandsvamp. För min del samlar jag bara sillkremlor numera, eventuellt kantkremlor att blanda ut dem med när jag hittar några..
Instämmer med Irene!
Kantkremlan och sillkremlan är även mina favoritkremlor, men annars brukar jag ta reda på alla milda ätliga kremlor. Tycker nog att många milda kremlor fyller en bra funktion som blandsvamp.
Tyvärr är de ofta övermogna och sen har vi besväret att provsmaka då många kremlor har bittra dubbelgångare.
Det kan vara en orsak att de ofta får stå orörda.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.