står och förväller mina soppar jag plockade igår, det blir en blandning. men hur gör ni med rören när de börjar bli svampiga men ändå sitter? skär ni bort?
vad är godast; fot eller hatt? är det nån skillnad?
sköljer ni någonsin svampen?
Jag plockar sällan soppar som är mogna(med svampiga, mjuka rör) men om så tar jag bort dem. Jag äter bara fasta fräscha soppar/svampar. Gillar tex karlJohan fot bättre än mjuka hattar.Och jag sköljer om svampen är jordig och smutsig. Det regnar ju ändå en del, lite mer eller mindre vatten kan inte skada.Inget vatten på svamp som är på väg i varm olja! Torkar det mesta av min Kj och annat som går att torka, kokar ur vätskan annars och fryser. Men frysen är rätt full redan.
Andra gör säker på annat vis.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.