0 325 visningar

1 svar

hantering och tillagning

Kidde

28 aug 2008 kl. 22:28

står och förväller mina soppar jag plockade igår, det blir en blandning. men hur gör ni med rören när de börjar bli svampiga men ändå sitter? skär ni bort?

vad är godast; fot eller hatt? är det nån skillnad?

sköljer ni någonsin svampen?

0

Boman

28 aug 2008 kl. 22:36

Jag plockar sällan soppar som är mogna(med svampiga, mjuka rör) men om så tar jag bort dem. Jag äter bara fasta fräscha soppar/svampar. Gillar tex karlJohan fot bättre än mjuka hattar.Och jag sköljer om svampen är jordig och smutsig. Det regnar ju ändå en del, lite mer eller mindre vatten kan inte skada.Inget vatten på svamp som är på väg i varm olja!  Torkar det mesta av min Kj och annat som går att torka, kokar ur vätskan annars och fryser. Men frysen är rätt full redan.
Andra gör säker på annat vis.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone