Utrymmesbesparande är att köra den torkade svampen i mixern. Man får ett fint mjöl som passar bra att göra soppa på eller eller att krydda grytor med. Men det löser förstås inte problemet med överproduktion. Jag har samma bekymmer. Konserverat i glasburk och torkat kan man ju också spara svampen hur länge som helst. Det gäller att hålla sig hemma! Väl i skogen går det inte att hålla plockfingrarna i styr. Ibland får jag nöja mig med att plocka i cyber-space vilket ska tolkas på Svampguiden! ;)
Om du har någon färgsvamp över så köper jag gärna lite av dig.
Jag har tyvärr inte så mycket tid för svampplockning som jag skulle vilja, dessutom är jag nybörjare på svamp, så det är inte alltid jag hittar något heller.
Hör gärna av dig till mig på
ulrikaylva (snabel-a) hotmail (punkt) com
Jag bor i Mälardalen, men det går ju alltid att skicka med post eller bussgods.
Om det skulle vara så att någon vill ha färgsvamp(som jag inte kan så mkt om men kan väl lära mig) så kan jag plocka när jag ändå är ute och traskar. Ser rätt mycket sammetsfotad pluggskivling tex, som jag vet färgas med. Saknar plats att hålla på med färgning, annars så.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.