I ursviksskogen i Sundbyberg finns det massor av Rodnande Flugsvamp. Jag plockade en halvt utvuxen svamp och hårdstekte den med salt och peppar. Den var mycket kryddig och fin i både smak och konsistens. Eftersom jag aldrig prövat den tidigare åt jag bara halva hatten. Är det fler som har erfarenhet av denna delikates?
Stolt fjällskivling är ju en fin matsvamp men bland fjällskivlingsarterna fins flera mindre dödligt giftiga svampar med samma gift som i Lömsk Flugsvamp. Detta är väl inget skäl att sluta äta Stolt Fjällskivling. Fjällskivlingar och flugsvampar verkar närbesläktade. Undrar förresten om det finns någon som skulle våga sig på att plocka vit kamskivling som anges som 3- skärning i en svambok som jag har?
Anders
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.