Du kan ju titta i den här tråden http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=100085&fnr=1&sok=&Start=350&Offset=50&27
Får och får - ibland är man tvungen, t.ex. när man har varit ute i ösregn och all smuts bara klibbar fast. Inte gör det något att skölja bort sånt. Huvudsaken är att man tar hand om svampen direkt efteråt. Om man bara ska koka ihop den för att frysa in, har det ingen betydelse alls.
Blev det för trångt i skamvrån i den andra tråden, så det behövdes en ny :-) ?
Läste den andra tråden som finns i denna tråden. Såg på BBC food för ett tag sedan. Där torkade Jamie Oliver av svamparna med en fuktig handduk. Har provat borsta, torka av dem á la Jamie och även skölja av dem (gjorde ett litet experiment). Tycker att det är ingen större smakförlust vilket du än gör. Det är så marginellt att det är definitivt värt att hellre skölja en svamp än att ha hela munnen full med grus och annat otrevligt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.