Hej!
Det måste väl vara flera än jag och Paula på detta forum som har hemsidor som har svampanknytning.
Jag försöker få ordning på min sida och vill ha flera länkar till svampsidor. Så ni som har…..maila mej med adressen till sidan så länkar jag till den.
Mail:skogsraets@hotmail.com
Min hemsidesadress http://www.geocities.com/skogsraets
Hej Helena,
Jag såg att du b l a säljer smaksatta oljor. Jag undrar hur man undviker risken att bakterien Clostridium botulinum börjar växa i den smaksatta oljan? Jag vet att man i vissa fall tillsätter fosforsyra, eller använder sig av sterila smakämnen. Eller räcker det med att svampen man använder är torkad, för att bakterier inte skall kunna växa?
Detta med smaksatta oljor resp svamp inlagd i olja har ju diskuterats tidigare på detta forum.
Personligen så använder jag torkad svamp och då ska det inte finnas nån risk för bakterier.
Om jag inte minns helt fel så var det nån här på forumet som var kunnig i livsmedelsfrågor. Det är väl så att det är färsk svamp som innehåller jordbakterier. Jag har i alla fall aldrig haft problem med mina oljor.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.