Jag känner igen kantareller, soppar, taggsvamp och murklor men skogen är ju full av en massa annan svamp! Jag vill testa ngt nytt, utan att bli förgiftad förstås, vad ska jag testa: kremlor, riskor, vaxskivlingar?? Finns det några särskilt enkla matsvampar som jag kan våga mig på??
Försök att hitta mandelkremla, lättplockad, god. Har “tvärbalkar” under skivorna mot hatten, lätt att känna igen trots att den kan variera i färg.Är foten krispig och bryts i bitar och inte trådar, inte seg har du en kremla. Sedan smakar du på kremlan; starkt spotta och släng, milt ta med och ät. Rätt enkelt.Få sorter att akta sig för men hoppa över de gröna/grönvita.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.