0 409 visningar

2 svar

Anrätta blodsopp

marie

30 aug 2008 kl. 12:53

Hur anrättar jag blodsoppen på bästa sätt? Hittade jättefina exemplar och vill gärna prova. Ska jag ta av “skinnet” på hatten?

0

marie

31 aug 2008 kl. 00:22

Läste i någon tråd nedan att Sussie vill steka den ordentligt i smör. Andra tips?

0

buffy

31 aug 2008 kl. 08:25

Man kan ha den i stuvning och i svampsås m.m., precis som andra soppar, den blåa färgen blir vackert gul vid tillagning. Hatthuden behöver man inte ta bort.
Det är en mkt bra svamp att torka, även stora ex går att skära i tunna fina skivor.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone