Om man nu har hittat en strävsopp, med fjäll i någon lagom ljusbrun - svart färgton (hela skalan verkar ju finnas), men inte lyckas få kläm på exakt vilken av dem man har hittat, är det då säkert att man kan äta den och att den smakar OK?
Vi har två som vi har torkat. Båda mörknade i köttet. De var båda ganska sandfärgade/orangea på hatten. Den ena hade mörka fjäll, den andra mellanbruna, ungefär i hattfärgen. Den sistnämnda hade en uthängande kant på hattskinnet, som liksom smet åt in på undersidan. Den hade också blåaktiga missfärgningar på några ställen inuti foten. Ingen av dem rodnade, utan verkade mörkna rakt mot mörkgrått.
Vad kan det vara? Inga foton tyvärr.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.