0 321 visningar

3 svar

ska man dra skinnet av sopparna innan tillagning?

fyffes

30 aug 2008 kl. 22:39

eller, är det bara att rensa, förvälla och steka?

0

Stefan HBG

30 aug 2008 kl. 22:42

Bara rensa noga och ta bort porlagret om det är sunkigt. Jag tycker att dom förlorar i smak om man förväller, behövs ej.

0

Irene A

30 aug 2008 kl. 22:49

Det kan behöva förtydligas vad “förvälla” egentligen betyder, nämligen att hastigt koka av något i vatten. Tyvärr används det begreppet felaktigt för flera olika slags behandlingar av svamp..

Det man gör med så gott som all färsk svamp när den ska lagas till, är att låta den *koka in* i sitt eget spad, därefter tillsätta fett och steka.

0

Stefan HBG

30 aug 2008 kl. 22:56

Så är det fyffes och har du tänkt frysa in så hoppa över fettet, bara låt den safta sig och frys in i spadet.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone