Är det ok att plocka kantareller som är väldigt “blöta” eller skall dom stå kvar? Vad tycker just du om kantarellens konsistens i plockningsläget? Hur skall den egentligen vara och varför skall den vara just så/ Hur skall den inte vara och varför skall den inte vara så?
Själv plockade jag några i dag som var riktigt blöta och i kanterna nästan slibbiga, kanske skulle jag låta dom vara…. Är inte lätt att bestämma sig när säsongen går på “övertid”.
Hej Affe!
Svamp är färskvara och ska jag äta den vill jag ha bästa kvalitet. Jag ska ju stoppa dem i munnen.
Låt gamla oätliga exemplar stå kvar i naturen.
Kantareller kan bli beska när dom blir alltför stora och gamla. Det har jag fått lära mig.
Jämför svamp som är ett känsligt livsmedel med malet kött. Inte köper du förpackningen där bäst före datum gått ut eller ?
Hälsningar
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.