Jag har för mig att den smutsiga randen i skivorna på denna kremla är ett känneteceken, men jag minns inte på vilken kremla? Den är mild och god i smaken, så jag tänker äta den ändå, men det vore kul att veta vad jag äter.
De är i övrigt helt larvfria, och jag har hört tidigare att detta skabbiga är ett kännetecken. Skabbigheten är alltid en tydlig ring i lamellerna under hatten. Men jag har ännu inte ätit dem…
Tänkte jag skulle lära mig lite kremlor i år, annars vet jag inte vilken svamp som ska bli “årets nya lärdom”. Brukar försöka lära mig en ny matsvamp varje säsong, och det är ju SÅ mycket kremlor som man alltid går förbi…. har gjort under alla år… Jo, jag vet att man kan smaka på just dem…
http://hem.passagen.se/piami/svamp/mandel.htm
det är väl ganska likt din svamp, eller? Ska fota “tvärbalkarna ” im… idag, om jag kommer ihåg
Jag har inte tänk på tväråsar, utan menar det “angrepp” som går i en ring runt på undersidan. Det syns på min bild som en halvcirkel, och som syns på databasens bild, den vänstra liggande svampen.
http://svampguiden.com/art/visa/Russula_obscura
Ingen * som kan lösa detta?
Jag åt inte den som någon tyckte såg “unken” ut utan ett par andra som definitivt både smakade mandel coh som spred mandelflagor omkring sig. SÅ goda! Och SÅ matiga!
Jag får nog ägna resten av hösten åt att lära mig några kremlor. Många gånger har jag kånkat hem kassar med kremlor, men aldrig riktigt vågat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.