jag har några svampplockarvänner som är väldigt restriktiva angående kungschampinjonen.jag plockar den själv,och anser personligen att den är en av våra läckraste matsvampar.själv har jag aldrig känt något obehag av den,vilket mina vänner påstått sig göra.jag vet att den innehåller mycket tungmetaller,kadmium o.s.v.har någon några färska uppgifter om svampen?.tacksam för svar.
Om du, här på forum, söker på “tungmetall” resp “champinjon” så hittar du bl.a. dessa trådar http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=106382&fnr=1&sok=tungmetall&Start=0&Offset=50&4
Och det finns många fler.
Jag tycker du ska äta och njuta av kungschampinjonerna, kanske godast av alla!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.