Själv planterade jag denna bamsekalle på en stubbe vid infarten. Sen har vi haft matlagning och svampavsmakning på studiecirkeln. Jättegod var den vitlöksstuvade fårtickan och dom dillstuvade sillkremlorna var mumsiga. Vi hade också två risksallader (skäggriska och pepparriska).
Var det Svampens Dag idag? Det hade jag inte en aning om… Då känns det plötsligt lite kusligt att jag just idag bestämde mig för att (för första gången någonsin) äta en middag bestående av enbart svamp. En stuvning med huvudsakligen skäggriska, en hel del blodriska, en citronslemskivling, valda delar av en kremla (ingen aning om vilken) samt några småttiga rödgula taggsvampar. Men jag borde ha låtit bli oregano… Den tog över lite för mycket av smakbilden.
Firade med att gå ut i skogen med vår treåriga dotter, hennes två jämnåriga kompisar och deras pappa. Lärde dem brunsopp, citrongul slemskivling, blodriska, svart trumpet, mandelkremla, smör -och grynsopp samt fårticka. Det var urkul! Korgarna fulla och mycket spring i benen…
Igår, lördag, var ett tappert Linköpingsgäng med ut på exkursion i ösregn för att plocka svamp till dagens utställning inne i ett köpcentrum. Många intresserade stannade till och frågade massor. Vi lagade också två svamprätter inne i ICA-butiken. Men det fick bli något extra ur deras sortiment, shiitake och ostronskivling!
I lördags morse var jag ute och skulle plocka lite godbitar till utställningen i Uppsala. Det blev så mycket att armarna förlängdes avsevärt. Sen åkte vi in och lämnade skörden och besåg allt som andra hittat.
På Svampens Dag i går deltog vi i en mycket lyckad exkursion i perfekt väder. Den redovisas kort i “Kalkbarrskog i Norduppland”. En upplevelse!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.